Mortens Kro

Mortens Kro

Mølleå 4

9000 Aalborg

Denmark

Tel.: +45 98 12 48 60

www.mortenskro.dk

Overall rating: 6-6.5/10

Date of visit: June 2012

 

Mortens Kro har længe haft ry for at være Aalborgs bedste restaurant, men efter at have boet i Aalborg i fire år og 20 km syd for Aalborg i 21 år før det, må jeg sige, at der heller ikke har været så meget konkurrence. Jeg hører dog også, at Mortens Kro var bedre, da den lå i de gamle lokaler.

Restauranten tilbyder både a la carte retter og menuer. Vi valgte fire retter fra “gourmetsommermenuen”, hvilket kostede 598 kr per person.

Først fik vi en lille appetitvækker af æggecreme, friske ærter, et ærteskud, en parmesanchip og to skiver trøffel. I sig selv var den skam okay, men intet videre. Jeg ved af erfaring, at parmesanchips gerne skal laves, lige før de servers for at undgå, at de bliver seje. Det var den her ikke. Jeg har ikke prøvet hvide trøfler endnu, men hører, at de skulle være langt bedre end de sorte. De gange jeg har fået sorte trøfler, har de aldrig haft særlig meget smag, og da jeg selv købte en sort trøffel, var det mest aromaen frem for smagen, der var værd at nævne. Nok om det.

IMG_2821 (Large)

Vi fik følgende fire retter:

* Hyldeblomstmarineret gravad ørred, nye kartofler, kartoffelcreme, dildcreme og lidt salat. Gravad ørred og hyldeblomst ser jeg ikke som den bedste kombination, da den milde hyldeblomstsmag nemt kan blive overdøvet (og  ørreden overdøvede den). Det samme problem så jeg også på Kokkeriet i København, hvor en kærnemælkssorbet overdøvede en hyldeblomstgele. Kartoffelcremen smagte ikke af så meget, men kartofler er jo ikke ligefrem særlig kraftige, men de kunne dog have tilføjet f.eks. en krydderurt. Danmark har virkelig nogle pragtfulde kartofler (prøv de sydeuropæiske – de er frygtelige), og de her var også rigtige gode og veltilberedte. Men er en kartoffel nok i sådan en restaurant her? Alt i alt var det dog en ganske okay sammensætning (6.5/10).

IMG_2823 (Large)

Unghanebryst, sprødstegt skind, gulerødder, ærtemos med persille, ærteskud og hønsebouillon. Den her ret var min klare favorit. Brystet var kogt ved 72 grader i en time, og det var meget mørt og meget smagsfuldt. Gulerødder siger mig ikke så meget, men de her gulerødder havde meget smag, og de havde den behagelige “skovbundssmag”, som visse grøntsager kan have. Bouillonen var også et godt match. Der var dog to små fejl: Det sprødstegte skind var for salt, og der var for meget persille i ærtemosen, hvilket overdøvede ærterne (8/10).

IMG_2825 (Large)

Sommerbuk, honningglaserede rabarber, brændte forårsløg, nye kartofler med persille og en pebersauce. Saucen gjorde ikke meget væsen af sig, men var som sådan velsmagende nok. Sommerbukken var en anelse tør, men jeg tror, at det havde mere at gøre med selve kødet end med tilberedningen (f.eks. er rådyr langt mere tørt end kronhjort, da det er et mere magert dyr). Jeg er rigtig glad for rabarber, men de kræver meget sukker for at undgå surhed, hvilket gør dem svære at tilberede. Her var honningen desværre ikke nok, men til gengæld var løgene rigtig gode, smagsfulde og uden den skarpe løgsmag, som nemt kan blive for meget (7/10).

IMG_2826 (Large)

Jordbærsorbet, et frisk jordbær, tørret fennikel, lakridsmarengs, rabarberkompot og lakridscreme. Ved siden af var der en crème Brûlée med stikkelsbærkompot i bunden. Jeg ved ikke rigtig, hvad fenniklen lavede på tallerkenen. Den var tør og ligegyldig, men sorbeten var til gengæld rigtig god og indfangede smagen af jordbær (uden surhed), når den er bedst. Rabarberen var bedre end til hovedretten, og lakrids, rabarber og jordbær fungerede ganske godt sammen. Stikkelsbærene var ganske gode, men selve cremen havde en underlig konsistens – ikke den faste buddingagtige konsistens, man plejer at se. Sorbeten var dog klart det bedste ved denne ret. En hæderlig dessert, der dog, trods alt, ikke nåede op på et fænomenalt plan (7/10).

IMG_2828 (Large)

Så var der betjeningen og atmosfæren:

Omend ikke voldsomt snakkesalig var vores tjener flink og rar, og jeg kunne især godt lide, at han lod mig smage de to forskellige hvidvine, han havde nævnt, efter jeg havde udtrykt lidt tvivl om, hvilken en han anbefalede mig. Grunden til, at jeg kun giver tre ud af fem skyldes flere ting: Personen, der ryddede af, sagde først et ord, da hun tog tallerkenerne fra vores dessert, hvor hun spurgte, hvad vi syntes om desserten. Da vi satte os ved bordet, fortalte tjenerne intet om maden, restauranten eller andet, og menukortet blev afleveret uden et muk. Det værste var dog ventetiden. Der gik lang tid, før vi fik en menu, lang tid, før de tog imod vores bestilling, og alt, alt for lang tid mellem hver ret. Efter vi havde siddet der i to timer, var vi kun kommet til anden ret. Efter hver ret blev de beskidte tallerkener stående på bordet i op mod en halv time. Restauranten var nogenlunde fyldt, men det lod ikke til at være en videre travl dag.

Mit indtryk af Morten Kok er desværre, at han er lidt en wannabe-kendis, der vil have en restaurant, der samtidig er et smart diskotek for de rige og berømte. Jeg har aldrig snakket med ham, så jeg ved ikke, om det er et forkert indtryk, men mit indtryk af ham blev desværre ikke ændret under besøget. Det indtryk har ikke spillet ind på min anmeldelse, og jeg tog da heller ikke på restauranten for at kunne kritisere den (hvem gider at bruge alle de penge på det?), men for at få et godt måltid – jeg havde jo hørt, at den skulle være byens bedste.

Morten stod i restauranten (i stedet for i køkkenet) langt størstedelen af tiden, men jeg så ham kun servere for ét bord og tale med to andre. Han kom ikke hen til vores eller andre. Jeg forventer ikke nødvendigvis den slags på alle gode restauranter, men når han alligevel stod i restauranten så længe, og det som nævnt ovenfor ikke ligefrem virkede, som om de havde frygteligt travlt, var det da oplagt, at han gik rundt og hilste på alle gæsterne. Det ville helt klart have gjort det mere hyggeligt – især nu indretningen var lidt kold og oversmart i det med hvide/beige lædersofaer, blåt neonlys i loftet og en diskokugle over baren. På væggen hang der et maleri med en nøgen kvinde, der lå i en sofa og tilbød sit fødedygtige skræv. Jeg er lige så glad for nøgne kvinder som alle andre mænd, men det virkede meget malplaceret.

Valuta samt konklusion:

Fire retter mad: 598 kr per person (syv retter: 898 kr). Et glas vin: 112 kr. 50 cl San Pelegrino danskvand: 36 kr. 33 cl øl: 50 kr. Det er ikke just en billig restaurant, og selvom maden er velsmagende og godt lavet, var det ikke frygteligt opfindsomt, når jeg ser på nogle af de andre steder, jeg har været gennem tiden. Jeg skal dog skynde mig at sige, at jeg tit er på restauranter med Michelin-stjerner. Hvis man er vant til den slags, bør man nok holde sig til det. Hvis man ikke er, vil man måske synes bedre om Mortens Kro, end jeg gjorde. Jeg vil dog stadig anbefale at smide 100-200 kr mere i puljen og så tage på en Michelin-restaurant i København i stedet, hvis man har muligheden. Jeg er enig med en tidligere anmelder her på siden i, at der er et godt stykke op til de 10-15 bedste restauranter i København. På Kokkeriet i København gav jeg for to år siden 700 kr for syv retter, og maden, (både smagen og opfindsomheden), betjeningen, vinen og valutaen var alle væsentligt bedre. Prisen på Kokkeriet er sidenhen steget, men nu tilbyder de fire retter for 650 kr eller seks retter for 800 kr (Mortens Kro tager 798 kr for seks retter, altså næsten samme pris for både fire og seks retter).

Selvom unghanebrystet klart var min favorit, var det største problem med maden generelt, at der manglede retter, som virkelig slog benene væk under mig.

Min far syntes, at Rold Storkro laver mindst lige så god mad. Jeg kunne bedre lide Morens Kro end mit sidste måltid på Rold Storkro (som er det eneste, jeg husker), men stilen minder da rigtig nok meget om hinanden. Mortens Kro er dog mere moderne og fin, men…

Maden alene var 7/10, men betjening, ventetid, lidt dårlig valuta for pengene, m.m. trækker den samlede vurdering ned.

Advertisements

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s